Over Chobolobo

Waar komt de naam Chobolobo vandaan?
De naam Chobolobo is bijzonder en heeft ook een bijzondere herkomst. Net nadat wij onze hond Lobo, de eerste Roedelleider, uit een asiel hadden opgehaald, gingen wij op vakantie naar Curacao. Een rondrit over het eiland bracht ons bij een prachtig landgoed dat de naam Chobolobo droeg. Dit landgoed bleek een likeurstokerij te huisvesten waar de Curacao Likeur 'Blue Curacao' al sinds 100 jaar op traditionele wijze wordt gestookt. Ik zei toen tegen mijn man: "als ik ooit mijn droom waarmaak om een honden uitlaatservice te runnen dan heten wij Chobolobo". En aldus geschiedde. Altijd al haalde ik overal honden vandaan om ze mee te nemen op een dol avontuur en toen onze dochter naar school ging was de tijd aangebroken om mijn droom bewaarheid te laten worden.

Waar staat Chobolobo voor?
De filosofie van Chobolobo is heel eenvoudig.

Zo kort mogelijk in de bak
Zo lang mogelijk uit je dak

Ik zorg ervoor dat de route zo efficient mogelijk is zodat wij snel op de locatie zijn om daar te dollen. Vanaf 11.30 uur ga ik rijden en ik streef ernaar om uiterlijk rond 13.30 uur op de locatie te zijn. Daar blijven wij net zo lang totdat iedereen uitgeravot is. Tussen 18.00 uur en 19.00 uur breng ik de honden weer thuis. Daar doe ik hetgeen de baasjes wensen als zij niet thuis zijn. Dit kan zijn in de bench doen met eten en drinken, wat lekkers geven of wat dan ook. Ze worden altijd zo schoon mogelijk afgeleverd.

Chobolobo haalt haar roedelleden op in Heerhugowaard en Langedijk / Zuid-Scharwoude. .Zo zitten de honden zo kort mogelijk in de bak en kunnen ze zo lang mogelijk uit hun dak.

Intake:
Als het potentiele Roedellid nog niet bekend is bij Chobolobo, dan volgt er een intakegesprek bij de klant thuis. Ik maak kennis met de hond en leg uit hoe Chobolobo werkt.

Bij wederzijdse klik, en dat is eigenlijk altijd zo, neem ik de hond mee op een voor beiden gunstige dag. Op de locatie introduceer ik de hond bij de roedel en observeer zijn of haar gedrag. Uiteraard is er voor de gast altijd extra aandacht en begeleiding, zodat de roedelrit een geslaagd avontuur kan worden. Op basis van die ervaring besluit ik of de hond in de Roedel past en dientengevolge maak ik afspraken met de eigenaar. Tot nu toe heeft dat altijd tot een ontzettend leuke samenwerking geleid.