Locaties

Er zijn diverse locaties waar Chobolobo naartoe gaat om te ‘roedelen’. Dit is mede afhankelijk van het seizoen.De Waarderhout (Heerhugowaardse bos), hele jaar

In Heerhugowaard ligt de Waarderhout, een prachtig natuurgebied. In de jaren tachtig was deze 60 hectare grond bestemd voor woningbouw. De gemeente Heerhugowaard deed de grond echter over aan Staatsbosbeheer, waardoor de Waarderhout nu een bos is waar men heerlijk kan wandelen en genieten van de natuur.

Voor Chobolobo een prachtplek om te ravotten, door kleine paadjes te struinen en menig avontuur te beleven.De Weel (het Obdammermeer), hele jaar:

De Obdammer Weel, in Obdam, langs het Braken, achter de benzinepomp.

Hier is een lekker groot meer en de honden kunnen hier altijd los, genieten dus! Vooral voor de zwemmers onder ons is dat een El Dorado. Ook kan er worden gespeeld met de vele andere honden en collega roedels die zich daar vermaken.

Geestmerambacht, 1 oktober tot 1 april

Recreatiegebied Geestmerambacht is gelegen aan de westelijke zijde van de gemeente Langedijk. Dit gebied kenmerkt zich door een groot meer en een natuurrijke omzoming. Het recreatiegebied Geestmerambacht wordt de komende jaren met 250 hectare uitgebreid. Het resultaat zal zijn: een groter natuur- en recreatiegebied wat wij alleen maar toejuichen.

Op Geestmerambacht cruisen we door kleine paadjes, het Vlasgat en langs het meer om te zwemmen en te ravotten.

Hargen (Schoorlse Duinen), van 1 september tot 1 maart

Het nationaal Park de Schoorlse Duinen, de breedste duinen van Nederland met een oppervlakte van 1800 hectare. Het gebied kenmerkt zich door afwisselende begroeiing, enkele duinbeekjes, kilometers fiets- en wandelpaden en drie hoge klimduinen.

Wij gaan heel graag een route van 15 tot 20 km lopen door de duinen, bossen en over het strand van Hargen. Start vanaf de parkeerplaats bij Hargen om via het strand weer terug te komen.

Strand van Petten van 1 september tot 1 mei

Zwemmen, graven, hollen en dollen. Dit seizoen loopt van september tot en met 30 april. Daarna mogen honden vanaf 19.00 uur op het strand

Bergense Bos: vanaf 15 juni tot 16 maart

Talloze paadjes en duinpannen om eindeloos in te ravotten. Wegens het broedseizoen is dit bos drie maanden verboden voor loslopende honden.

Picknick

Van ravotten wordt je hongerig dus gaan wij altijd even lekker picknicken. Voor mij een appeltje en voor de hondjes snoepjestijd. Iedereen zit al in het gelid op het moment dat mijn rugzak van mijn rug afgaat. Keurig naast elkaar zitten alle viervoeters op hun beurt te wachten en er is nooit ruzie, want er is altijd genoeg.

Roedeldag

Dit is een hele speciale dag want dan is het dubbel feest. Roedeldag is op vrijdag en dan gaat de club naar Hargen en in de zomer naar Bergen. Deze dag wordt er extra lang geravot en worden de roedelleden dientengevolge ook later thuisgebracht, want feestvieren is nu eenmaal super leuk!